Tulevaisuus on nyt!

Bambusta valmistetuissa alusvaatteissa on monia hyviä puolia. Ne ovat esimerkiksi silkinpehmeitä ja kestäviä. Nämä kaksi ovat syitä sille, että olemme valinneet täydellisten alusvaatteiden kehitysmateriaaliksi bambun.

Ympäristöystävällinen ja uusiutuva

Bambu on vahva kasvi. Se tarvitsee erittäin vähän vettä, kasvaa poikkeuksellisen nopeasti eikä tarvitse lannoitetta tai torjunta-aineita itääkseen tai kasvaakseen. Tästä syystä bambu on paljon ympäristöystävällisempi tuotantomateriaali esimerkiksi puuvillaan verrattuna.

Vaikka vaatteiden ja tekstiilien tuotanto kuormittaa ympäristöä ja ilmastoa, bambuviskoosista valmistetut vaatteet ovat täysin ympäristöystävällisiä. Bambuviskoosi valmistetaan uusiutuvista materiaaleista ja hajoaa yhtä nopeasti kuin puuvilla. Sen lisäksi se on kestävämpää kuin puuvilla ja säilyttää värinsä paremmin, mikä pidentää vaatteen käyttöikää. Se kuitenkin riippuu myös siitä, kuinka hyvin pidät huolta vaatekappaleesta ja miten peset sen.

Näin peset bambusta valmistetut alusvaatteet

 

Ympäristöä säästävä tuotantoprosessi

Bambua kutsutaan usein silkin korvikkeeksi. Tämä johtuu siitä, että bambusta kehrättävät silkinpehmeät kuidut ovat hyvä valmistusmateriaali ihoa lähellä oleville vaatteille, kuten pikkuhousuille ja boksereille. Kovan bambun muuttaminen silkinpehmeäksi bambuviskoosiksi vaatii kemikaaleja, joilla bambun selluloosa hajotetaan pehmeäksi ja taipuisaksi.

Siksi meille Northbornilla on erittäin tärkeää, että teemme yhteistyötä sellaisten sertifioitujen ja ympäristötietoisten valmistajien kanssa, jotka ymmärtävät vastuunsa ja ottavat sen erittäin vakavasti. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että alusvaatteita valmistava tehdas säilyttää kemikaaleja suljetussa järjestelmässä, jossa päästöt voidaan minimoida, ja että aineita käytetään uudelleen niin, että työntekijöille ja ympäristölle koituu mahdollisimman vähän vahinkoa.

Tutustu alihankkijoille tarkoitettuihin sertifikaatteihimme ja vaatimuksiimme täällä

 

93 % bambua ja 100 % laatua

Vaikka haluaisimmekin, alusvaatteemme eivät ole 100 % bambua. Kankaassa on lisäksi elastaania, joka auttaa vaatetta pitämään muotonsa lukuistenkin pesukertojen jälkeen. Elastaani, jota myös lycraksi tai spandexiksi kutsutaan, tekee alusvaatteista joustavia ja parantaa niiden kestävyyttä, mikä pidentää käyttöikää. Kestävyys paranee ja vaatteesta tulee hienompi!

 

Rakastamme bambua

Me todellakin pidämme bambusta. Kyse ei myöskään ole pelkästään ympäristöasioista, vaan bambusta valmistettujen vaatteiden luontaisista ominaisuuksista. Bambuviskoosi imee nimittäin hyvin kosteutta ja kuivuu nopeasti. Viileä ja silkkimäinen materiaali on myös suosittua niiden keskuudessa, jotka eivät allergian vuoksi voi käyttää esim. villaa. Erityisen silkkimäisen tuntuman saavuttamiseksi Northborn-alusvaatteet on käsitelty aloe veralla. Se antaa kankaalle erityisen laadukkaan tunnun. Simply extraordinary! Simply nature!

 

Osta alusvaatteet hyvällä omallatunnolla

Northborn valmistaa kestäviä ja silkkimäisiä alusvaatteita 93 % bambusta. Kaikki tekstiilimme ovat Oeko-Tex® 100 -standardin mukaisia, eivätkä ne sisällä allergisia oireita tai syöpää aiheuttavia väriaineita.

Tutustu pikkuhousu- ja bokseritarjontaamme.

Lisääjuttuja